Je bent een beginner en wilt Hebreeuws leren lezen, schrijven en spreken. Daarvoor heb je grammatica en woordenschat nodig. Of je hebt al een aantal jaren Ivriet gedaan en wilt verder gaan. Ik werk met studenten van allerlei verschillende nivo’s. Als je een beginner bent, raad ik je aan het alfabet te leren voordat je op les komt. Ik gebruik twee verschillende methodes. Je mag zelf kiezen welke je prettiger vindt. “Ivrit min hahatchala” of “Ivrit mibereshit”

Je wilt graag mee kunnen doen in sjoel, lezen in een gebedenboek (siddur) of in de Tora. Je wilt natuurlijk ook begrijpen wat je leest en de basis van de grammatica leren.

Na 10 lessen kun je al redelijk lezen. Na 20 lessen kun je goed lezen en heb je een kleine woordenschat opgebouwd.

Daarna zal je de belangrijkste gebeden in je siddur kennen en gaat er een wereld voor je open. We gebruiken “Prayerbook Hebrew, the easy way”.

Bar Mitswa ben je niet voor 1 dag, maar voor de rest van je leven.

Een Bar/Bat Mitswa is een mooi feest, een mitswa, maar ook een belangrijk moment in het leven van een joods kind. Dat wil je natuurlijk goed voorbereiden. Het beste is om een jaar van te voren te beginnen. Ik help je met alle voorbereidingen en coach jou en je gezin tot de grote dag daar is. De lessen zijn voor ieder kind op maat gesneden.

Levende Letters, of Otiyot chayot, is een serie bewegingen, gebaseerd op het Hebreeuwse alfabet. Door het maken van deze unieke bewegingen kom je in contact met de energie die de letter uitstraalt en de helende kracht van je lichaam. De bewegingen zijn niet moeilijk. Iedereen kan het en het is heerlijk om te doen. In de warming up gebruiken we simpele Tai Chi en Mindfulness oefeningen. Je beweegt op joodse muziek en gebruikt de stiltes om je geest tot rust te brengen, zodat je 100% aanwezig kunt zijn. De letters vormen woorden en gebeden.

9 oktober 2013

"Als lerares is zij enthousiast en kundig. Haar lessen weet zij altijd weer interessant te maken,door niet alleen vanuit het lesboek te werken, maar ook te oefenen met spreekvaardigheid en het lezen van boekjes in het Ivriet. Zo lezen wij op het ogenblik een boekje over Winnie de Poe. Tevens hebben wij een hoofdstuk uit de Tora gelezen,iets wat ik nooit gedacht had ooit te kunnen. Zij heeft leuke huiswerk ideeen,zoals b.v. het vertalen van het songfestivalliedje van Israel. Ik ben dus zeer tevreden en blij dat ik haar als lerares heb gevonden."

- Leerling, Mary van Wijk

Teaching a group of international employees at ICL, Israel Chemicals Limited

I am really enjoying the Hebrew lessons, it is difficult, because we have to learn a completely new set of letters, word, tones etc. but I am having a lot of fun doing that. I think Marcella is a great teacher and next to learning how to speak, read and write Hebrew she also explains about the Jewish traditions and culture, which is also very nice. Femke Post 2017k, read and write Hebrew she also explains about the Jewish traditions and culture, which is also very nice.

Femke Post 2017

© 2014 by LewkDesign

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now