top of page

Je bent een beginner en wilt Hebreeuws leren lezen, schrijven en spreken. Daarvoor heb je grammatica en woordenschat nodig. Of je hebt al een aantal jaren Ivriet gedaan en wilt verder gaan. Ik werk met studenten van allerlei verschillende nivo’s. Als je een beginner bent, raad ik je aan het alfabet te leren voordat je op les komt. Ik gebruik twee verschillende methodes. Je mag zelf kiezen welke je prettiger vindt. “Ivrit min hahatchala” of “Ivrit mibereshit”. Ik geef les bij mij thuis in Amsterdam en online. 

Je wilt graag mee kunnen doen in sjoel, lezen in een gebedenboek (siddur) of in de Tora. Je wilt natuurlijk ook begrijpen wat je leest en de basis van de grammatica leren.

Na 10 lessen kun je al redelijk lezen. Na 20 lessen kun je goed lezen en heb je een kleine woordenschat opgebouwd.

Daarna zal je de belangrijkste gebeden in je siddur kennen en gaat er een wereld voor je open. We gebruiken “Prayerbook Hebrew, the easy way”.

Bar Mitswa ben je niet voor 1 dag, maar voor de rest van je leven.

Een Bar/Bat Mitswa is een Rite de Passage, een mitswa en een belangrijk moment in het leven van een joods kind, op de grens van volwassenheid. Zo'n feestelijke en betekenisvolle ceremonie wil je natuurlijk goed voorbereiden. Ik help je daar graag mee. Samen creëren we een ceremonie die past bij jou en je familie. Ik coach jou en je gezin tot de grote dag is aangebroken. Op de dag zelf ben ik de "rabbijn", die de ceremonie begeleidt. Neem tussen een jaar tot 6 maanden van te voren contact op over de lessen. Die geef ik bij mij thuis in Amsterdam en online.  

“The Dancing Letters” is een bewegingsvorm gebaseerd op het Hebreeuwse alfabet. Met deze bewegingen, die hun oorsprong hebben in Tai Chi, vormen we woorden en gebeden uit de Joodse traditie. Als je geen Hebreeuws kunt lezen, is dit een goede manier om de Hebreeuwse letters te leren kennen. Als je wel Hebreeuws leest, ga je de letters, woorden en gebeden op een heel nieuwe manier beleven. De bewegingen zijn simpel. Iedereen kan het en het is heerlijk om te doen. Het brengt je lichaam tot rust en verbindt je met de energie van de oeroude Hebreeuwse letters en hun betekenis. Tijdens de workshops vertel ik over de Kabbalistische betekenis van de letters.  

9 oktober 2013

"Als lerares is zij enthousiast en kundig. Haar lessen weet zij altijd weer interessant te maken,door niet alleen vanuit het lesboek te werken, maar ook te oefenen met spreekvaardigheid en het lezen van boekjes in het Ivriet. Zo lezen wij op het ogenblik een boekje over Winnie de Poe. Tevens hebben wij een hoofdstuk uit de Tora gelezen,iets wat ik nooit gedacht had ooit te kunnen. Zij heeft leuke huiswerk ideeen,zoals b.v. het vertalen van het songfestivalliedje van Israel. Ik ben dus zeer tevreden en blij dat ik haar als lerares heb gevonden."

- Leerling, Mary van Wijk

Teaching a group of international employees at ICL, Israel Chemicals Limited

I am really enjoying the Hebrew lessons, it is difficult, because we have to learn a completely new set of letters, word, tones etc. but I am having a lot of fun doing that. I think Marcella is a great teacher and next to learning how to speak, read and write Hebrew she also explains about the Jewish traditions and culture, which is also very nice. Femke Post 2017k, read and write Hebrew she also explains about the Jewish traditions and culture, which is also very nice.

Femke Post 2017

© 2014 by LewkDesign

bottom of page